Son dönemlerde partisinin ve kendisinin adının sürekli dedikodulara maruz kaldığını ve bu dedikoduların da parti içerisinden kişiler tarafından yapıldığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, darbe sonrası dönemde kendisinin, bu dedikodu furyasının belli bir aşamaya gelmesi sonucu sert çıkış çıkışta bulunduğunu kabul ederek, konunun muhattabı Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş ile konuşarak çözüme kavuşturduklarını söyledi.
Parti içerisindeki çekişmelere ve dedikodulara bir son verilmesi gerektiğinin altını çizen Ordu Büyükşehir Başkanı Enver Yılmaz, dedikoduların değil, yaptıkları hizmetlerin konuşulması gerektiğini söyleyerek açıklamasına şu sözlerle devam etti.
“Yapılanlar, yapılacaklar ve hizmetlerden dolayı hiç kimsenin endişesi olmasın. Gerek büyükşehir olarak biz, gerek Ünye Belediyesi yaptığı ya da yapmadığı hizmetlerle yorumlanmıyor. Hep dedikodu yapılıyor. Bunu da maalesef bizim partimiz içerisindeki arkadaşlarımız yapıyor. Geçtiğimiz aylarda özellikle darbe olayından sonrası belli bir dedikodu furyası işi belli bir aşamaya kadar getirdi. Bizim de orada biraz sert çıkışımız oldu hatırlarsanız. Ondan sonra da biz, işin muhataplarıyla, birinci dereceden muhattabımız Numan Bey ile İstanbul’da oturduk konuştuk. Uzun soluklu, saatlerce…
Bizim hatalarımız oldu, eksiklikler oldu, ne oldu oldu… Numan Bey bizim büyüğümüz ağabeyimiz. Ben 25 yıl önce de Numan Bey ile siyaset yaptım. Numan Bey İstanbul’da İl Başkanı iken ben fazilet Partisi’nin Ordu İl Başkanıydım.
“Geç adalet bazen adalet olmuyor”
İstenmeyen söz ve söylemler sonucunda gereken görüşmelerin yapıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, bu kucaklaşma olunca aradaki fitne-fesatın kalktığını vurguladı. Başkan yılmaz konuşmasına konuşmasının devamında “Burada bir takım istenmeyen söz ve söylemler olduysa, onun sorumluları zaten gereğini yaptı. Nihayetinde bu konuşmaların olduğu sürecin önü vardı, arkası vardı. Biz bunların hepsini kapattık. Şimdi bize yakışan Büyükşehir Belediyemiz, yerel yönetimlerimiz, Bakanlarımız ve Milletvekillerimiz ile uyumlu bir şekilde çalışmaktır. Açıklamayı yaptığımızda bir takım birimlerden eleştiri geldi. “Bir sorun yok, kucaklaştık” dediğimiz zamanda da bir takım kimselerden eleştiri geldi. Kucaklaşma olunca aradaki fitne fesat kalktı. Şimdi ne yapacaklar merak ediyorum. Çünkü o sembolik kapışma sürecinde arada epey kimseler çıktı ortaya ki biz üzerimize düşeni almışız, muhattaplarımız da üzerine düşeni almış, konu kapanmıştır. Olması gereken bu değildi. Çok daha güzel olabilirdi. Yerinde ve zamanında müdahale etmediğiniz takdirde geç adalet bazen adalet olmuyor.” dedi.
“Bazı şeylerin yaşanması lazım”
“Bazı şeylerin yaşanması lazım. Mesela 7 Haziran seçimlerinde hem Ordu hem Türkiye genelinde partimiz oy kaybetti. 7 Haziran’da o süreç yaşanmamış olsaydı, 1 Kasım zaferini oluşturamazdık. 1 Kasım seçimleriyle birlikte oy oranımız Ordu genelinde %65’lere kadar yükseldi. Bazı şeyler lafla, söylemle, taahhütle olmuyor; Yaşamak gerekiyor. Yaşandı, oldu, bitti. Bizim nazarımızda bu böyledir.
Bundan sonra da bu nazar üzerinden kim hüküm ifade ederse, kim eylem yaparsa biz onun hesabını sonuna kadar takip ederiz.
Ünye’nin işlerinin %99’u bizlerin marifetiyle yapılıyor. Bizim Ankara’yla, bizim hükümetimizle somutlaştırdığımız bir tek yatırımımız vardır, o da Ünye Limanı’dır. Ünye Limanı yatırım programına alındığında 7 bin kişinin çalışacağı sadece Karadeniz Bölgesi’nin değil, tüm Karadeniz’in ve Türkiye Cumhuriyetinin en büyük limanı olma özelliği resmi olarak raporla ve bizim hazırladığımız 210 sayfalık kitapçıkla tescillendi. Biz, milletvekillerimiz, Ticaret Odası başkanlarımız, İl Başkanımız ve yereldeki tüm arkadaşlarımız Ünye Limanı’nın yatırım programına alınmasında gerekli lobiyi, gerekli tazyiği yapacaklar.”
“Ordu Limanı’nı kapatıp, Ünye Limanı’nda istikrarlı olacağız”
Biz Ordu Limanı’nı kapatarak, Ünye Limanı diyoruz.” Diyen Başkan Enver Yılmaz, Ünye Limanı’nın bölgenin değil ülkenin en önemli limanlarından olacağına vurgu yaparak, bu konuda istikrarlı olacaklarının sözünü verdi. Başkan yılmaz; “Ünye Limanı konusunda istikrarlı bir şekilde üzerinde duracağız. Biz Ordu Limanı’nı kapatarak Ünye Limanı diyoruz. Biz Fatsa Limanı’nı büyütmeyeceğimiz taahhütü ile Ünye Limanı diyoruz. Bu bağlamda Büyükşehir olarak biz, Ünye Limanı’na sonuna kadar sahip çıkacağız. Bütün iş Ankara’dan gelecek cevaba bağlı. Uğraşırız bu sene; alamayabiliriz. Ama biz bu sene projesini yatırım programına alabiliriz. Gelecek yıl bu dönemde de yatırımı yatırım programına alırız olur biter. Artık devlet aldığı işlerin ödeneğini peşin olarak koyuyor. Biz bu konudaki üzerimize düşen çalışmaların tamamını yaptık, yapacağız da…”şeklinde devam etti.
“52 taahhütüm vardı, 65 tane yaptım”
“Büyükşehir olmadan önce Ünye’de sıcak asfalt çalışmaları yapılmamıştı. Biz 2,5 yılda 27 km sıcak asfalt döktük. 80 km stabilize asfaltı saymıyorum bile. Niksar, Hükümet ve Saray Caddelerini görüyorsunuz. Kaldırımlar, Ünye Belediyesi ile yaptıklarımız. Tesisleşmeler, Fevziçakmak’a yaptıklarımız, Kadınlar Plajı’mız, Kırkevler, sahil düzenlemesi… Ama bunlar konuşulmuyor. Konuşulan şeyler ancak dedikodudan ibaret. Bırakacağız bunları ve işimize bakacağız. Ünye gibi bir güzellikle hiçbir yerde yok. Akkuş, Çaybaşı, Ulugöl, Perşembe Yaylası Trabzon’un yaylalarından daha güzel. Ama onlar bizim şuanda yapmaya çalıştığımızı onlar 15 sene önceden göstermişler. Ama Ordu en temiz, en doğal ve en bakir yer olarak kalmış. O yüzden biz bu huzur dolu şehrimizde yapacağımız hizmetlere bakalım. Yoksa öbür türlü kendi içimizdeki bir kavga, bunun hesabını ne biz verebiliriz ne de bu millet önümüzdeki süreçte bizi affeder. Derlendik, toparlandık. Bunun tüm hemşehrilerimiz tarafından bilinmesini istiyorum. O nedenle kimin ne dediği konusuna tenezzül etmeyelim. Hizmetlerimiz sorgulansın. Benim 52 tane taahhüdüm var. Ben 65 tanesini yapmışım zaten. Yapacağım da…”
“TEDES devre dışı kalınca 13. Ölüm vakası yaşandı”
“TEDES 8 ay hizmete girdi ve 120 km mesafede bir tane ölümlü kaza yok. 1,5 aydır TEDES devre dışı kaldı. Dün 13. ölüm vakası yaşandı. TEDES’te Ordu’ya yüklenenler, Trabzon, Samsun ve Rize yapıyor şimdi. İstanbul’un %70’inde TEDES var. Ordu yapınca kötü, başkası yapınca iyi… Bir oyun var. Bu oyun da il içinde değil… Ordu yükselen bir değer, Ordu bir marka. Hem siyaseti, hem yereli ile.. O markaya yönelikte bir hamle var. O hamle de Ordu Havalimanı başta olmak üzere Ordu ili sonuna kadar istifade ediyor.
Denizdeki havalimanına günde 26 uçak iniyor. “Bu havalimanı doğru bir yatırım değil” diyenler, şimdi o havayolunu kullanıyor. Hep beraber olacağız. Bir ve beraber olacağız.” Diyerek parti içindeki çekişmelere bir son verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Haber / Meral Korkmaz
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Ünye Haber