Edinilen bilgiye göre; Ünye merkez Burunucu Çömlekçi Mahallesi sakinleri tarafından bir sağlık kuruluşu yapılması şartı ile yeri hayırsever yöre sakinlerince bağışlanarak kamulaştırılıp arazi üzerine devlet tarafından yapımı 1965’li yıllarda tamamlanarak hizmete açılmıştı. Eski Ünye Devlet Hastanesi binası ve arazisi TOKİ tarafından yeni hastanenin yapımı karşılığında kabul edilmesinin ardından yeni Ünye Devlet Hastanesi’nin yapımı geçte olsa tamamlanarak hizmete açılmasından sonra satılığa çıkarıldı.
Eski hastanenin ne amaçla kullanılacağına karşın resmi makamlarca bir açıklama yapılmayıp, binanın boş bırakılması üzerine Ünye kamuoyunda kulaktan kulağa, eski hastane yerine, önce TOKİ tarafından kaliteli otel yapılacak, ardından, söz konusu hastane, sağlık alanından değerlendirilecek şeklinde sözler dolaşmasına sebep olmuştu. Eski hastanenin ve arazisinin nasıl değerlendirileceği tartışmaları sürerken, kısa süre önce kaderine terkedilmişliği ile farklı olumsuzluklara ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle hastane çevresi dikenli tel ve galvaniz sacla koruma altına alındıktan sonra duvarına 27 Temmuz 2016 tarihinde TURYAP’tan satılık ilan tabelası asılarak müşterileri beklenmeye başlandı.
Ünyeliler; “Eski Ünye Devlet Hastanesinin yeri ve binası Ünye ve bölge insanı adına sağlık başta olmak üzere hayırlı bir işte değerlendirilir. Eski Hastane de Ünyeliler başta olmak üzere bölge insanlarının çok anısı var. Bu hastane önünde doğum olaylarına neşelenen, ölüm olaylarına üzülen çok Ünyeli ve insanlar mevcut.
Bu nedenle bu arazi ve hastane binası gerek mevcut haliyle, gerekse yapılacak kısmi tadilat sonrası Ünye diş hastanesi başta olmak üzere, Doğum hastanesi, ya da her kesimden insanların ihtiyaç duyduğu ve duyacağı kapsamlı, son derece modern bir huzur evi olarak değerlendirilebilir” dediler.
Haber /Ahmet Yenin
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Ünye Haber