Atılan her atığın çöp olmadığını ve geri dönüşümünün sağlanması konusunda farkındalık yaratmayı planlayan Ünye Belediyesinin düzenlediği programda Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, Başkan Yardımcısı Murat Ocak ile ilgili kurum temsilcileri, öğretmenler, camilerdeki din görevlileri ve muhtarlardan oluşan katılımcılar konuyla ilgili bilgilendirilerek, Geri dönüşümün önemine vurgu yapıldı.
Ünye Belediyesi organizasyonuyla pil, yağ, kağıt ve plastik gibi geri dönüştürülebilecek atıkların doğaya karıştığında sağlığa zararlı olacağının altını çizen Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak,
Pilot Bölge olarak belirlenen Ünye’de gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşmasında “Atık bir mahallemiz olan köylerimizde daha önce atıklar doğaya bırakılıyordu; Ancak son yıllarda kırsal mahallelere koyduğumuz çöp konteynırlarıyla çöplerin doğaya karışmasını önlüyoruz. Biz çöpe olduğu kadar geri dönüşüme de önem veriyoruz. Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar öncülüğünde bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Geri dönüşümün şehir çöplüğünde değil, evlerden başlaması gerektiği bilincinde bir çalışma başlatıyoruz. Belirleyeceğimiz bir pilot bölgede bu çalışmayı yürüttükten sonra tüm mahallelerimizde geri dönüşüm kutularıyla çöp olmayan atıkların çöpe gitmesini önleyeceğiz. Ünye’deki çöplerin yer altına alınmasıyla alakalı çalışma başlatmıştık. 3,5 yıllık sürede Ünye’nin şehir merkezinin yaklaşık %80’ine yer altı konteynırları yerleştirdik. Böylece hem hijyen açısından hem de görüntü açısından temiz bir görüntü elde ettik.. Şehir merkezinde yaklaşık 200’ün üzerinde bu konteynırlardan bulunmaktadır” dedi.
Atıkların nasıl ve nerelerde toplanacağı konusunda konuşmacı olarak katılan Didem Özer, atık pillerin toplanması ve geri dönüşümü konusunda, Ayhan Gürcü elektronik atıkların toplanması ve geri dönüşümü konusunda ve Murat Araç geri dönüşümün önemi konusunda katılanları bilgilendirdi.
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Ünye Haber